Izgubili ste uređaj? Isprobajte uslugu „Find My Mobile“

Budući da pametni telefoni imaju važnu ulogu u našim životima, usluga „Find My Mobile“ može da bude nužna preventivna mjera protiv gubitka pametnog telefona. Ako ste izgubili uređaj, isprobajte uslugu „Find My Mobile“. Možete daljinski da locirate izgubljeni telefon, bekapujete podatke uskladištene na uređaju u okviru usluge Samsung Cloud, zaključavate ekran, pa čak i da blokirate pristup usluzi Samsung Pay. Možete i da brišete sve podatke uskladištene na uređaju.

Šta treba da radim ako izgubim uređaj?

Pristupite usluzi „Find My Mobile“ i pronađite ili zaključajte uređaj i bekapujte podatke.
Da biste koristili uslugu „Find My Mobile“,
1) morate da podesite Samsung nalog na uređaju.
2) da dozvolite usluzi Google da prikuplja informacije o lokaciji i pristajete na odredbe i uslove korišćenja bežičnih mreža.

Ne dižite paniku! Pristupite sajtu „Find My Mobile“

„Ako je neko zamijenio SIM karticu na izgubljenom uređaju, moći ćete da provjerite novi broj telefona na sajtu „Find My Mobile“ preko obavještenja. Možete i da dodjelite člana porodice ili prijatelja kao staratelja preko usluge „Find My Mobile“ i dozvolite mu da locira uređaj, omogući da zvoni i omogući ,,Režim Opasnost.“ Štaviše, možete da provjeravate do 50 nedavnih poziva, produžite trajanje baterije i, po potrebi, bekapujete ili brišete sve podatke uskladištene na uređaju.

Otključajte ekran čak i ako ste zaboravili lozinku

Čak i ako ste zaboravili kôd za zaključavanje ekrana za svoj uređaj (npr. PIN, lozinku, obrazac, otiske prstiju …), više ne morate da se brinete. Možete daljinski da resetujete zaključan ekran preko sajta „Find My Mobile“.

  • Morate da podesite Samsung nalog na uređaju. Kada omogućite ovu funkciju, sa uređaja će biti izbrisani i vaši biometrijski podaci, poput otisaka prstiju i dužica oka.
  • Od Android P OS, da biste otključali uređaj, prethodno morate da uključite meni „Daljinsko otključavanje“ u meniju za podešavanje uređaja.

Korišćenje

Pronađite jednostavne načine korišćenja usluge „Find My Mobile“.

Izvor-www.samsung.com/rs/