Vizionarska fotografija

Vrhunski Kirin 990 5G skup čipova mijenja vaš doživljaj brzine. Trostruka Ultra Vision kamera Leica sa nadograđenom AI mogućnošću radikalno mijenja fotografiju i videografiju. Uživajte u moćnom izgledu slika i video zapisa i dopustite im da govore umjesto vas.

Izgled, dodir, doživljaj. Puno uzbuđenja.

Zaronite u eleganciju boja

Model HUAWEI P40 je preuzeo homogene boje u kojima se ogleda čistota prirode – plavu boju morskih dubina, ledenobijelu, crnu, bakarnozlatnu i srebrnozelenu. Matirani završni sloj u kome se prelama svjetlost ističe čudesan osjećaj dubine koji otkriva eleganciju i unutrašnji spokoj u svakoj nijansi.

Osjeti moć kamera

50 MP SuperSensing glavna kamera

1/1,28-inčni Ultra Vision Sensor
RYYB niz filtera u boji
Octa PD autofokus
Apsorbuje ogromnu količinu svjetlosti i detalje radi izvanredne jasnoće

16 MP ultra širokougaona kamera

Fotografija ultraširokog ugla
Makro snimak od 2,5 cm
Pogledajte svijet iz različitih uglova.

8 MP telefoto kamere

3x optički zum
5x hibridni zum
30x maksimalni zum
Zabilježite udaljenu ljepotu

Senzorom sa supervelikom veličinom piksela

Pametni telefoni su sada opremljeni vodećim 1/1,28-inčnim senzorom sa supervelikom veličinom piksela od 2,44 μm. Tu je i RYYB niz filtera u boji, koji donosi obilje svjetlosti, visok dinamički opseg i slab šum. Podržavajući kombinovanje 4 piksela u 1 i Octa PD autofokus, 50 MP glavna kamera redefiniše superjasne snimke sa preciznim detaljima, bez obzira na kompleksnost scene i uslove osvjetljenja. Tehnologija HUAWEI XD Fusion Engine koju obezbjeđuju nadograđeni ISP i NPU ima sve što je potrebno za brzu obradu ogromne količine informacija i poboljšanje izvanredne jasnoće na nivou piksela kod svake slike, dnevne ili noćne.

Svaki dio priča neku svoju čudesnu priču

Uživajte u veličanstvenim prikazima snimljenim 50 MP glavnom kamerom koji izgledaju upravo onako kako ih vidite svojim očima, samo sa obiljem nevjerovatnih detalja. Uvećajte bilo koji djelić kadra i dobićete još jedan sjajan snimak bogate teksture i boje.

Do željene jasnoće uz samo malo svjetlosti

Zahvaljujući senzoru HUAWEI Ultra Vision Sensor, čak i noćni snimak srdačnog osmjeha, raskošne haljine i blistave noćne panorame krase odlično osvjetljenje, oštre boje i slab šum. Otkrijte priče unutar priča.

Više žižnih daljina za različite priče

Uz 3x optički zum i maksimalni zum do 30x, HUAWEI P40 omogućava snimanje scene iz različite udaljenosti. Najprije pogledajte cjelokupan prikaz, potom uvećani dio, i na kraju nešto što niste ni primjetili do tada. Scena je i dalje ista, ali priče su drugačije.

Približite se. Postaje sve bolje i bolje

Zaista je impresivno otkriti najsitnije detalje na blizini od 2,5 cm. Makro objektiv vam omogućava da posmatrate zamršene unutrašnje dijelove sata, sićušna krila insekata ili egzotične šare na slikama.

AI portret studio za sve

Prednosti Ultra Vision glavne kamere i Multi-Spectrum senzor topline boja sa AI AWB algoritmom, čine da HUAWEI P40 ima za 45% bolju preciznost u boji i sposoban je za preciznu analizu i segmentaciju okruženja i ljudi. Sa poboljšanjem nivoa piksela vraća prvobitni izgled uz sjajno osvjetljenje, prirodnu boju i oštre detalje. Uvijek budite spremni za snimanje visokokvalitetnih portretnih fotografija za bilo koga, u bilo koje vrijeme ili scenu.

Reprodukujte prirodnu boju kože na čistoj pozadini.

Čak su i dlačice obrva i vlasi kose izoštrene i jasne u krupnom planu.

Da bi se lice osvijetlilo, dovoljna je odgovarajuća količina svjetla.

Tvoj osmjeh izgleda čarobno u mraku.

Svako ima vodeću ulogu.

Uvijek izgledajte dobro

Nikad ne oklijevajte da pokažete svoje pravo lice. Prednja kamera od 32 MP precizno zadržava sve vaše crte lica i na pametan način prilagođava boju svjetla i svjetlost koja vam pada na lice, zbog čega svaki selfi izgleda lijepo i prirodno.

Za dobar selfi je potrebno blago svjetlo, pravi ten i prirodna tekstura.

Višestruki fokus zajedno sa korekcijom izobličenja doprinosi dobrom grupnom selfiju koji će usrećiti svakoga.

Izvor: consumer.huawei.com/rs/