Prečišćivač vazduha koji garantuje čist udah svakog dana

Da li ste znali da je vazduh jedan od tri ključna elementa ljudskog opstanka? Udahnemo oko dvadeset puta u minuti, 28.800 puta dnevno i više od 10 miliona puta godišnje. Zato je izuzetno važno da vazduh oko nas bude svjež i čist, kako bismo mi i naši najbliži ostali zdravi.

Udružene funkcije za čistiji vazduh

Alpha K2 Ultra udružuje moćne funkcije i šest filtera kako bi obezbjedio da kvalitet vazduha u zatvorenim prostorijama bude uvijek na najvišem nivou.

Tri moćne funkcije

1. Filtriranje fizičkih zagađivača – polena, prašine, dima i PM2.5 čestica

2. Razlaganje hemijskih zagađivača – formaldehida, benzena, toluena i TVOC

3. Uništavanje bioloških zagađivača – bakterija, virusa, klica, buđi, gljivica i grinja

Šest+ filtera

1. Primarni filter

2. Cold Catalyst filter

3. Filter sa aktivnim ugljem u obliku pčelinjeg saća

4. Antibakterijski filter

5. HEPA filter

6. Sterilizacija ultraljubičastim svjetlom

7. Prečišćavanje jonizacijom

Proces rada prečišćivača vazduha

1. Sito od aluminijumske legure

Zaustavlja veće čestice prašine, peruti, polena i drugih zagađivača. Višeslojna talasasta aluminijumska mreža sa niskim nivoom otpora, velike zapremine za taloženje apsorbovanih zagađivača i dugim radnim vekom. Lagana, kompaktne strukture, lako se postavlja i uklanja radi čišćenja. Koristite kompresovan vazduh ili rastvor tečnosti za pranje za višekratnu upotrebu. Efikasno hlađenje za produženi radni vijek motora.

2. Cold Catalyst filter

Za katalitičku razgradnju apsorbovanih zagađivača nije potrebna UV svjetlost, visoka temperatura ili pritisak. U normalnim okolnostima ima katalitički efekat za kontrolu zagađenja vazduha. Razgrađuje različite vrste štetnih gasova, formaldehid, amonijak, benzen, TVOC, hidrogen sulfide i reaguje sa kiseonikom iz vazduha, produkujući vodu i ugljen dioksid. Ima dugotrajno dejstvo – bez spoljašnjih oštećenja može funkcionisati pet godina.

3. Filter sa aktivnim ugljem u obliku pčelinjeg saća

Kućište za filter napravljeno je od ekološkog polipropilena sa rupičastom strukturom i mrežom ćelija, a sam filter ima visoku koncentraciju aktivnog uglja koji, u poređenju sa tradicionalnim filterima sa aktivnim ugljem ima bolje aerodinamičke performanse i visokoefikasnu apsorpciju. Aktivni ugalj značajno povećava eliminisanje svih vrsta štetnih gasova, razgadnju formaldehida, toluena, ksilena, amonijaka i drugih štetnih materija. Nivo efikasnosti je 99% ili više. Aktivni ugalj napravljen je od kokosove ljuske.

4. Antibakterijsko pamučno sito

Napravljeno je od netkanih vlakana uvezenih iz SAD-a sa antibakterijskim svojstvima, otporno je na vlagu, buđ i ne pogoduje razvoju bakterija. Uništava ćelijski zid bakterija i cijepa njihovu ćelijsku membranu bez otpuštanja apsorbovanog materijala i na taj način okončava proces njihovog metabolizma.

5. HEPA filter

Filtrira čestice manje od 20nm uključujući bakterijske plijesni, prašinu, alergene i neke viruse. Za preciznost filtracije od 99.9% otvor filtera je 0.01μm, a ovaj filter obavlja svoju funkciju bez dodatne energije na sobnoj temperaturi. Sposobnost apsorpcije čestica veličine 0.1 mikrona je do 99.97% i ovaj filter uništava gljivice iz trave i ima generalno inhibitorno dejstvo na bakterije. Svojim dejstvom može obuhvatiti područja od 1.21 do 4.3m2.

6. Sterilizacija ultraljubičastim svjetlom

Na talasnoj dužini od 320-400nm, kada baketrija upije UVA svetlo, DNK bakterije se razgrađuje i uništava se njena cjelokupna biološka aktivnost. UV lampa steriliše na talasnoj dužini od 365nm.

7. Jonizacija vazduha

Jonizacija vazduha djeluje po principu generisanja negativnih jona: napon od 220V dostiže visoku frekvenciju kroz oscilatorsko kolo stvarajući jednosmjernu struju voltaže 20KV i emituje jone u području od 80-100m. Jonizacijom se uklanjaju čestice prašine i statički elektricitet, povećava se dovod kiseonika u mozak, poboljšavaju cirkulacija, metabolizam i imunitet.

Kontrola sistema prečišćavanja

Kontrolna tabla

Intuitivan i pregledan prikaz vrijednosti, sa pametnom konfiguracijom daljinskog upravljača omogućava upravljanje funkcijama sterilizacije, jonizacije, automatsko upravljanje, tajmer, sleep funkciju, zaključavanje uređaja i vlaženje vazduha.

Motor

Japanski sistem „chipu“ motora na jednosmjernu struju sa kalemom od čistog bakra i niskim nivoom buke može se koristiti do 30.000 sati sa brzinom rotiranja do 950 obrtaja u minuti (+/-10%). Izdržljiv je temperature do 120˚C uz zaštitu od visokih temperatura u vidu osigurača.

Dizajn, funkcionalnost i efikasnost

Dizajn koji funkcioniše putem vazdušnog kanala i ventilatora po principu dinamike gasova proizvodi nizak nivo buke – do 34.4dB, a ima visok kapacitet za usis vazduha i visok nivo filtracije – do 488m3/h. Iako je izuzetno lagan Alpha K2 Ultra ima turbinu izuzetno velikog kapaciteta.

Izvor: https://www.tehnomanija.rs/